Help je de Climate Planet naar Utrecht te halen?

Help je mee de succesvolle reizende internationale tentoonstelling over het klimaat, Climate Planet van 6 oktober tot en met 3 november naar Utrecht halen? En niet zo maar ergens in Utrecht, nee op het Jaarbeursplein! ANNE (Alle Nederlanders Naar Energieneutraal) roept op:

Wat is de Climate Planet?

De tentoonstelling bestaat uit een grote wereldbol van 20 bij 24 meter. Binnen in de Climate Planet is ruimte voor 300 gasten. Binnen is een kleinere wereldbol waarop een film van 35 minuten over de huidige staat van de aarde en de historische ontwikkeling van het klimaat wordt getoond. Er is een live stream van vier NASA satellieten. In de planet kunnen evenementen en bijeenkomsten over de Global Goals georganiseerd worden. Zo is het het Jaarbeursplein vier weken lang het centrum van duurzaam Nederland.

Waarom hier en nu?

Oktober is de maand waarin de internationale Dag van de Duurzaamheid is; 10 oktober om precies te zijn. Ook in oktober: de derde editie van de Utrechtse Duurzame Week. De Climate Planet komt op het nieuwe Jaarbeursplein te staan, waaronder de kersverse parkeergarage dan net geopend is. Genoeg redenen om de Climate Planet nu naar Nederland en Utrecht in het bijzonder te halen.

Hoe dan?

De Climate Planet komt niet voor niets naar Nederland. Om de tentoonstelling op de laten bouwen en de voorstellingen te laten draaien, is €540.000,- nodig. Die vragen we natuurlijk niet allemaal van jullie, maar als we met veel partijen een bijdrage leveren, kunnen we deze unieke kans met beide handen aangrijpen. Ons doel is om als participanten van ANNE (60 inmiddels) €60.000,- bij te dragen. De Climate Planet in onze voortuin brengt mensen in beweging en zet ANNE op de kaart. Als je minimaal €1.000,- bijdraagt, bepaal je mee hoe de programmering er uit ziet. Wij gaan er voor! Jullie ook toch?

SHARE: