Climate Planet in Utrecht!

De succesvolle reizende internationale tentoonstelling over het klimaat, Climate Planet komt van 6 oktober tot en met 3 november naar Utrecht! Het jaarbeursplein zal een hele maand de spil zijn in alles wat beweegt op het gebied van duurzaamheid in Utrecht.

Wat is de Climate Planet?

De tentoonstelling bestaat uit een grote wereldbol van 20 bij 24 meter. Binnen in de Climate Planet is ruimte voor 300 gasten. Binnen is een kleinere wereldbol waarop een film van 35 minuten over de huidige staat van de aarde en de historische ontwikkeling van het klimaat wordt getoond. Er is een live stream van vier NASA satellieten. In de planet kunnen evenementen en bijeenkomsten over de Global Goals georganiseerd worden. Zo is het het Jaarbeursplein vier weken lang het centrum van duurzaam Nederland.

Waarom hier en nu?

Oktober is de maand waarin de internationale Dag van de Duurzaamheid is; 10 oktober om precies te zijn. Ook in oktober: de derde editie van de Utrechtse Duurzame Week. De Climate Planet komt op het nieuwe Jaarbeursplein te staan, waaronder de kersverse parkeergarage dan net geopend is. Genoeg redenen om de Climate Planet nu naar Nederland en Utrecht in het bijzonder te halen.

Wil je er bij zijn?

De Climate Planet wordt gerealiseerd met behulp van alle partners. Wil je een evenement of activiteit in de Planet organiseren? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

SHARE: